Koninginnen, Bruid & Prinses

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Koninginnen, Bruid & Prinses

15 september 2019 om 11:00 - 16:00

Op zondag zijn dit jaar in de Paleistuin naast ‘De 8 Koninginnen uit 200 jaar Koninkrijk’ ook ‘De Bruid en de Prinses uit de Gouden Eeuw’ aanwezig. Van Koningin Wilhelmina van Pruisen tot en met Koningin Máxima. ‘De Bruid en de Prinses’ zijn Prinses Amalia van Solms en haar zuster Louise die in 1638 trouwde met Heer Johan Wolfert van Brederode. Haar huwelijk werd maar liefst een Huwelijksfeest van 10 dagen in Den Haag met een driedaags steekspel op het Plein. Naast de Prinses/Prins van de Dag-verkiezing hebben we dit jaar dan ook een Ridder van de Dag-verkiezing.
De Koninginnen buigen zich over de de Prinsessen/Prinsen. Niet voor niets heette de Paleistuin vroeger ‘Princessetuin’. Wie is de mooiste Prinses/Prins en kan zich ook echt gedragen als een prinses?
‘De Bruid en de Prinses’ buigen zich over ‘De Ridder van de Dag-verkiezing’. Ouders worden ‘paarden’ en kinderen ‘stoere ridders’ die gaan ringsteken.

Programma Paleistuin 11.00 – 16.00 uur

  • 11.00 – 12.00 Ontvangst Paleistuin Koets met ‘8 Koninginnen’ & ‘De Bruid en de Prinses’
  • 12.00 – 13.00 Picknicken met de ‘8 Koninginnen’ & ‘De Bruid en de Prinses’
  • 13.00 – 14.30 Prinses/Prins en Ridder van de Dag Verkiezing
  • 14.30 – 16.00 ‘Op de foto’ en ‘In gesprek’

Om 16.00 uur vertrekt de Koets naar het Lange Voorhout voor de Slotshow met kanonschieten!

Toelichting

Verwelkom de ‘8 Koninginnen’ en ‘De Bruid en de Prinses’ bij de ingang van de Paleistuin samen met het koor, dat gedurende de dag allerlei oude (speel)liedjes ten gehore brengt. Zing en speel mee! Na de ontvangst kun je met de Koninginnen en ‘De Bruid en de Prinses’  op de foto en hen spreken. Zij weten natuurlijk alles over hun leven als koningin, wat zij betekend hebben voor Nederland en zij kunnen vertellen hoe wij aan Prinsjesdag komen.

Wat is leuker dan eten? Samen eten! Neem je picknickkleed en boterhammen mee!
Wel eerst je mond leegeten voor je een vraag stelt…

Van 13.00 tot 14.30 uur is de Prinses/Prins en de Ridder van de Dag-verkiezing. Jongens en meisjes van ca. 4-12 jaar zijn bij beiden welkom. Bij de Prinses/Prins van de Dag-verkiezing gaat het om kleding en ‘manieren’. Bij de Ridder van de Dag-verkiezing gaat het vooral om behendigheid. Aanmelden van te voren is niet nodig, op tijd komen wel. Natuurlijk ontvangen de Prinses/Prins en de Ridder van de Dag een beloning!

De Prinses/Prins van de Dag verkiezing wordt georganiseerd i.s.m. de Ondernemers van het Hofkwartier. Juryvoorzitter is Leontien Schiphorst van de prachtige sieradenwinkel Emma Jewels & Strass. Meer informatie over winkelen in het Hofkwartier vind je op de website Hofkwartier Den Haag.

Van 14.30 tot 16.00 uur kun je met de Koninginnen, de Prinses en de Bruid op de foto en natuurlijk ook vragen aan hen stellen. Dit moment is vooral ook geschikt voor volwassenen. Om 16.00 uur vertrekken de ‘8 Koninginnen’ en ‘De Bruid en de Prinses’ met de koets naar het Lange Voorhout voor de Slotshow ‘800 jaar Binnenhof’ met de Graaf van Holland en de ongenode ridder. De Slotshow wordt afgesloten met kanonschieten.