Slotshow

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Slotshow

15 september 2019 om 16:00 - 17:00

binnenhof

Het Hollands Historisch Festijn wordt om 16:00 uur afgesloten op het Lange Voorhout met de Slotparade 800 jaar Binnenhof, De Graaf van Holland Floris V en Kanonschieten.

Maak foto’s van bekende historische figuren 800 jaar Binnenhof met o.a. de ‘8 Koninginnen uit 200 jaar Koninkrijk’, stadhouder Willem van Oranje en graaf Dirk, de grondlegger van het graafschap Holland dankzij de Slag bij Vlaardingen in 1018 en geniet van de Show van de Graaf van Holland Floris V, die de Ridderzaal heeft laten bouwen. Hij ontvangt zijn edelen en manschappen. Er komt een ongenodigde ridder. Mag de ridder na zijn proeve van bekwaamheid toch aansluiten bij het leger van de Graaf Floris V? Tot slot wordt het kanonschieten gedemonstreerd.

Binnenhof
Op zaterdag zijn de Ridderzaal en de Eerste en Tweede Kamer geopend voor publiek. Houd de website Open Monumentendag Den Haag in de gaten voor de actuele informatie.
Op zondag vindt de generale repetitie Prinsjesdag plaats met 200 paarden. Zie voor informatie Koninklijk en Militair Ceremonieel de website van Prinsjesfestival.