Rondtour Koninginnen

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Rondtour Koninginnen

14 september 2019 om 10:30 - 17:00

Op zaterdag maken de Koninginnen uit ‘200 jaar Koninkrijk’ een rondtour. Op zondag zijn zij in de Paleistuin. Houd de website en Facebookpagina in de gaten voor het actuele programma.

Conceptprogramma Rondtour zaterdag 14 september

Toelichting
Het Prinsjesontbijt wordt georganiseerd door het Prinsjesfestival en vindt bij goed weer plaats langs de Hofvijver van 9.30 – 11.30 uur. Vanaf 9.30 uur is dan ook het Historisch Kampement geopend. Het is mogelijk deel te nemen aan het ontbijt voor €8,50 per persoon of gewoon langs te komen om te kijken. Tijdens het ontbijt zijn optredens en een Geschiedenis Quiz. De 8 Koninginnen arriveren om ca. 10.30 uur met de koets voor de historische toelichting naamgeving ‘Prinsjesdag’.

Na het ontbijt zal om 12.00 uur de Openingsshow ‘800 jaar Binnenhof’ met de Graaf van Holland plaatsvinden op het Lange Voorhout, waar de tribunes opgesteld staan voor Prinsjesdag. De Koninginnen maken een ronde met de koets.

Natuurlijk zijn de Koninginnen present om 14.00 uur bij het evenement Swim to fight Cancer waar honderden dappere deelnemers in de gracht van Den Haag gaan zwemmen om geld bij elkaar te brengen om kanker te bestrijden.

Om 15.30 uur zijn de Koninginnen uitgenodigd in Museum Escher in het Paleis, Lange Voorhout 74. Het is het voormalig winterpaleis van Koningin Emma en het werkpaleis geweest van de Koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Behoor je tot de eerste 50 bezoekers die bij de Koninginnen op de thee komen dan krijg je van het Museum een heerlijke macaron bij de thee.