Openingsshow

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Openingsshow

14 september 2019 om 12:00 - 12:45

Het Hollands Historisch Festijn wordt zaterdag 14 september officieel geopend op het Lange Voorhout om 12.00 uur met de Openingsshow 800 jaar Binnenhof en De Graaf van Holland op het Lange Voorhout.

Maak foto’s van bekende historische figuren 800 jaar Binnenhof met o.a. de ‘8 Koninginnen uit 200 jaar Koninkrijk’, stadhouder Willem van Oranje en graaf Dirk, de grondlegger van het graafschap Holland dankzij de Slag bij Vlaardingen in 2018 en geniet van de Show van de Graaf van Holland Floris V, die de Ridderzaal heeft laten bouwen. Hij ontvangt zijn edelen en manschappen. Er komt een ongenodigde ridder. Mag de ridder na zijn proeve van bekwaamheid toch aansluiten bij het leger van de Graaf Floris V?

Binnenhof
Op zaterdag zijn de Ridderzaal en de Eerste en Tweede Kamer geopend voor publiek. Houd de website Open Monumentendag Den Haag in de gaten voor de actuele informatie.
Op zondag vindt de generale repetitie Prinsjesdag plaats met 200 paarden. Zie voor informatie Koninklijk en Militair Ceremonieel de website van Prinsjesfestival.