Hofvijver

Hofvijver2018-07-30T16:24:26+00:00

Middeleeuws Kampement 11/12 augustus
11.00 – 16.30 uur

Hier kun je kennis maken met Graaf Dirk, de grondlegger van het graafschap Holland, Graaf Floris V die de Ridderzaal heeft laten bouwen, zijn zoon Jan en Jacoba van Beieren, de laatste Gravin van Holland. Ook de Compagnie van Brederode en de Huurlingen zijn aanwezig die de graaf ondersteunde bij het uitoefenen van de macht. Zij demonstreren hun wapens en vertellen je alles over hun leven in een kampement.

Wie rijk en machtig is, was zijn leven niet zeker.
Er wordt een ontvoering beraamd op graaf Floris de V die niet goed zal aflopen en waaraan sterft zijn zoon Jantje?

Programma, Plattegrond, Tijdlijn & IJs

Haal de informatiefolder op bij locatie Hofvijver of Paleistuin en verzamel hierin de ‘handtekeningen’ van een Middeleeuwer, een Edelvrouw of Edelman en een Koningin.

Als beloning krijg je bij ijscoman Moes op het Binnenhof of bij Gelaterie RIVA aan de Veenkade 5 bij de Paleistuin een gratis extra ijsbol.

Verhalen, muziek en spijzen? Mis het niet.
Beleef de Middeleeuwen en kom naar de Hofvijver!

WIST JE DAT?

Vrouwe Jolande de Lalaing woonde van haar 18e tot haar 23e op het Binnenhof, omdat haar vader aangesteld was als stadhouder van Holland en Zeeland. Toen Jolande op haar 23e met de Heer Reinoud II van Brederode trouwde verhuisde zij naar het kasteel van haar man: Batenstein in Vianen. Jolande kreeg twee zoons. Haar oudste zoon, Walraven, werd de 10e Heer van Brederode. Haar jongste zoon, Francois, werd aanvoerder van de Hoekse en Kabeljauwse twisten en veroverde met zijn Compagnie van Brederode Rotterdam. Door hem bleef er niets over van de plaatsen rondom Rotterdam, waardoor Rotterdam kon uitgroeien tot een wereldhavenstad. Zo werd Francois van Brederode de Held van Rotterdam.