Lezingen partners 11/12 augustus 2018

Lezingen Partners2018-08-03T16:19:43+00:00

EXCLUSIEVE LEZINGEN & tips
Haags Historisch Museum en Museum Bredius

Vrienden van de Witt, Historicus Marcel Nonhebel, geeft de lezing ‘Waartoe de Acte van Seclusie? Nooit meer een Oranje als stadhouder aanstellen.’ De lezing wordt gehouden op zondag 12 augustus om 15.15 uur in het Haags Historisch Museum. Heeft u een museumjaarkaart? Dan is de toegang gratis. Zie anders voor de toegangsprijzen Haags Historisch Museum. Reserveren via registratie@vriendenvandewitt.nl.

Den Haags’ Barokorkest New Dutch Academy verzorgt een exclusieve lezing op zaterdag 11 augustus om 15.00 uur in Museum Bredius: een 18e eeuws herenhuis aan de Lange Vijverberg 14. Hier mag u tussen de schilderijen van Jan Steen en Rembrandt plaatsnemen: de privé-collectie van Abraham Bredius. Dirigent Simon Murphy geeft de lezing ‘Den Haag, Internationale Muziekstad in de 18e eeuw’. Hierbij vertelt hij onder meer over Francesco Zappa, de hofcellist van Prins Willem V. U betaalt voor de lezing €6,- incl. entree voor het museum. De museumjaarkaart is dan niet geldig. Zeker zijn van een plek? Dan kunt u reserveren via info@newdutchacademy.nl.

Daarnaast is Museum Bredius open voor publiek op zaterdag 11 augustus van 11.00-15.00 en zondag 12 augustus van 11.00-17.00. Toegang €6,-, museumjaarkaart geldig. Wist u dat Abraham Bredius 20 jaar directeur van het Mauritshuis is geweest?

Willem V was de laatste stadhouder en vader van koning Willem I. Hij hield meer van kunst dan regeren en opende zijn Galerij Prins Willem V als het eerste openbare museum in Nederland, naast de Gevangenpoort. Zijn collectie is tevens de basiscollectie van het Mauritshuis.

TIP Met het Buitenmuseum kunt u beleven waar deze beroemde schilderijen in Den Haag zijn ontstaan.